Stick to the Grid

Het ministerie van Sociale Zaken dat via internet controleert wat de Nederlandse pers zoal aan het bekokstoven is en een minister die voorstelt niet afluisterbare telefoons te gebruiken: het lijkt erop of de overheid zich steeds bewuster wordt van de kansen, maar ook de gevaren die nieuwe media bieden. Maar waar staat de burger in dit proces? En wat voor mogelijkheden heeft hij of zij om met behulp van die media invloed uit te oefenen? En willen we die ‘digicratie’ wel?
Hierover gaan Jan-Kees De Jager (CDA-staatssecretaris Financiën), Rop Gonggrijp (wijvertrouwenstemcomputersniet.nl/Cryptophone), en Sanne Groot Koerkamp (Spunk) met elkaar in debat, ingeleid door Tonie van Ringelenstein (internet-journalist) en gemodereerd door Marleen Stikker.

In de serie Stick to the Grid een talkshow over wat het internet en andere nieuwe communicatie-technologie en de democratie elkaar te bieden hebben. Wat voegen de nieuwe media toe aan het arsenaal dat wordt ingezet om de kloof tussen burger en politiek te slechten? En hoe kan de Civil Society gebruik maken van digitale media om haar issues onder de aandacht te brengen? Maar ook: wat voor een democratie zijn we met behulp van die nieuwe media aan het bouwen?