Poëzie op het scherm

Het Fonds voor de Letteren en het Fonds BKVB organiseren de vierde editie van POËZIE OP HET SCHERM op donderdag 29 mei in Pakhuis de Zwijger.

Wat gebeurt er als een dichter en een digitale media vormgever samen poëzie voor het scherm gaan maken? Zes teams van elk een dichter en een vormgever onderzochten de afgelopen maanden hoe taal, beeld en geluid elkaar kunnen verrijken. De vormgevers en de dichters kenden elkaar niet; een commissie met leden van beide fondsen stelde de teams samen. Hoe verrassend de uitkomst van de samenwerking kan zijn, is op donderdag 29 mei 2008 te zien in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

De voorstelling is inmiddels geheel volgeboekt, dus nog uitsluitend te volgen via de uitzending!

Wie presenteren er?

Tsead Bruinja en Catelijne van Middelkoop, Elma van Haren en Eva Knutz, Astrid Lampe en Marcel van den Berg, K. Michel en Dirk Vis, Xavier Roelens en Gabrielle Marks, Nachoem Wijnberg en William van Giessen.

Na de presentaties gaan schrijver Dirk van Weelden, grafisch ontwerper Annelys de Vet en dichter Martin Reints met elkaar in debat over de getoonde werken en de toekomst van intermediale poëzie. Op de avond wordt ook een website gelanceerd die het dichters, schrijvers, vormgevers en andere kunstenaars mogelijk maakt online nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan en het daaruit voortkomende werk te publiceren.

Dit virtuele platform is te vinden op www.digidicht.nl. De maker van de website, Marcel van der Drift, en dichter Tonnus Oosterhoff zullen de website openen.