Imaginations: Landschap/vrije val

'Een landschap is leeg. Er gebeurt niets. Het bestaat zelfs niet, totdat er iemand naar het landschap kijkt. Een landschap is onverschillig. Zolang er niets gebeurt, is het van geen belang wat er kan gebeuren. We kijken naar het landschap en wachten af. Waar wachten we op? Op een grote gebeurtenis, een groot gebaar waarmee de leegte en de onverschilligheid van het landschap worden de doorbroken.'
Erik van Zuylen

De serie Imaginations gaat over het huwelijk tussen filmkunst, de cinema, en andere kunsten en is een totaalprogramma met video, film, interviews, live- en performance art. Deze laatste uitzending heeft van hoofdredacteur/presentator Erik van Zuylen het thema Landschap/Vrije Val meegekregen.

Op 3 december 2008 was onder andere René Daalder te gast die een tentoonstelling in de TELIC Arts Exchange in Los Angeles samenstelde van 31 conceptuele filmmakers die zwaartekracht als hun medium gebruiken. Ook maakte Daalder een documentaire over 'vallend kunstenaar' Bas Jan Ader.
Verder vertelde Joyce Roodnat over haar nieuwe boek dat ze samen met van Zuylen maakte, over haar wandelingen door het Nederlandse landschap – en de rest van de wereld. Rosanne van Klaveren liet zien hoe ze op haar zolderkamer de pool bereisde (wat ze later ook werkelijk deed) en Arjen Mulder presenteerde de monografie over Dick Raaymakers die hij samen met Joke Brouwer samenstelde.

Daarnaast schilderden drie kunstenaars webcam-landschappen en een fotograaf vertelde hoe live vanaf een clandestiene locatie stadslandschappen met de ultra-lange sluitertijd vastlegt.