Hole in the Wall -deel 1-

Het Hole in the Wall project van dr. Sugata Mitra is inmiddels wereldberoemd. Het is een van die tot de verbeelding sprekende initiatieven die probeert de digital divide te slechten met behulp van puur praktische oplossingen.
Het gaat om een kiosk waar een stevige computer in gemonteerd zit. Een redelijk snelle internetverbinding zorgt dat geïsoleerde gemeenschappen de beschikking hebben over technologie die ze bijvoorbeeld kunnen gebruiken om een goede lokatie voor een waterput te vinden.

De software is toegespitst op kinderen en betekent vaak de eerste kennismaking met ICT. In deze documentaire van Swati Desai zien we kinderen aan de slag met de kiosk en horen we welke impact het gebruik op hun levens heeft.

Een tijdje geleden kreeg een overheids-school een 'Hole
in the Wall' computer. Na vijf jaar werd de internet-aansluiting opgeheven: een teleurstelling voor de leerlingen. Oud-leerlingen zorgden voor een nieuwe aansluiting. Deze film portretteert het gebruik en de effecten van het project voor kleine gemeenschappen en interviewt gebruikers en makers van het project.